Innovatív megoldások fogászatoknak!

Azt eddig is gondoltuk, hogy az állami szektoran dolgozni egyáltalán nem könnyű, de azt nem, hogy ennyire. 400 angol fogorvost kérdeztek meg arról, hogy mennyire érzik magukat boldognak a munkájukat illetően. Az eredmény szó szerint elrettentő.

Az NHS Confidence Monitor Survey legfrissebb kutatásaiból kiderült, hogy az NHS-ben dolgozó orvosok túlságosan stresszesek.

A felmérésben a fogorvosok munkájának 7 területét érintették:

  1. Betegellátást
  2. Díjazást
  3. Munkaórák számát
  4. Munka és magánélet egyensúlyát
  5. Páciens elvárásokat
  6. Munkával járó elégedettséget
  7. Stressz szintjét

A megkérdezettek 89% állította, hogy „elégedetlen és boldogtalan”, valamint az 54%-uk vallotta magát „nagyon elégedettlennek” az munkavégzésükkel kapcsolatban. 72% elégedettlen a munka és magánéleti egyensúly megteremtésével és 95%-uk aggodalmaskodik az ügyfelek panaszai / pereskedéseinek kockázatától.

Ezzel szemben a magánorvosok sokkal boldogabbak a munkájuk minden aspektusát illetően, mint amikor az NHS-ben dolgoztak, bár 67% is nehezebben kezeli az ügyfelek panaszai / pereskedéseinek kockázatát.

Milyen következtetést lehet ebből levonni?

  1. Biztosan állíthatjuk, hogy az állami szektor helyett a magánpraxis indítása sokkal jobb lehetőségeket rejt magában. (Mind munka és magánélet egyensúly szempontjából.)
  2. A 7 terület megnevezéséből kiderül, hogy nem elég CSAK jó szakembernek lenni. Számos egyéb területen kell kiemelkedően teljesíteni.
  3. A jó marketing és praxis-menedzsment pedig az ÖSSZES területre kihatással van.

Ebben a webinar felvételemben pont arról beszélek, hogy hogyan kerülhetünk ki a fogorvosi mókuskerékből.

ESETTANULMÁNY

Hogyan növeltem meg az érdeklődők számát 7 NAP ALATT?